Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Çubuk Acur Turşusu

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çubuk Acur Turşusu

Çubuk Acur Turşusu

Çubuk Acur Turşusu

Çubuk turşuları arasına artık Çubuk acur turşusu da eklenmiş bulunmaktadır. Çubuk iklimine en uygun şekillerde yetiştirilerek üretilen meyve ve sebzelerin turşu haline gelmesi sonucu farklı bir lezzet türüne dönüşen Çubuk turşucuları, acuru da organik yöntemlerle yetiştirerek Çubuk turşuları kulvarına sokmuştur. Buradaki acurun en önemli özelliği tamamen doğal olmasıdır. Herhangi bir yöreye ait bir acurla yapılan turşu muhakkak ki aynı lezzeti vermeyecektir. Çubuk turşucuları, kuşaklardır bu işi yapan ve bu konuda uzmanlaşmış, bilgilerini ve sırlarını nesilden nesile aktaran kimselerdir. Mesleği yapanların çocukları, daha uzmanlaşmış bir şekilde turşuculuk işini devam ettirirler. Yıllardır süregelen bir tecrübenin inşa ettiği turşular elbette ki daha farklı bir kulvarda yer alacaktır ve tadı da daha farklı olacaktır.

Acur Ne Türde Bir Meyvedir?

Gerek görüntüsü, gerek rengi itibariyle acurun bir tür salatalık çeşidi olduğu sanılsa da acur aslında kabakgillerden gelmektedir. Bazen neredeyse bir metreye yakın bir boyuta ulaşabilen tüylü bir meyvedir. Acur, meyve olarak bitkiler dünyasında yer alır. Genelde çiğ olarak tüketilse de halk arasında en çok görülen tüketilme yöntemi turşusunun kurulmasıdır.

Acur Turşusu Nasıl Kurulur?

Acur turşusu, kurulmadan önce bol miktarda yıkanır ve temizlenir. Bu temizlenme esnasında acurun kabuğunun soyulması gerekmez. Daha sonra hazırlanan acurlar, bidonlara aktarılır. Bidonlara oldukça fazla miktarda tuz, sirke, limon suyu, sarımsak ve su eklenir. Çubuk turşusu üreticileri daha farklı bitkiler de eklemektedirler. Turşuya eklenen su çeşme suyu olmalıdır fakat aynı anda klor içeriği alabildiğine düşürülmelidir. Klorlu su turşuya zarar verir. Çeşme suyu kaynatılıp soğutularak kullanıldığı takdirde oldukça güzel bir sonuç alınacaktır. Elbette, Çubuk acur turşusunun, yalnızca kendi üreticilerinin bildiği pek çok sırrı bulunmaktadır. Turşu beklentilerini yeterli seviyede karşılamak isteyen turşu severlere Hasega Gıda turşularındaki çeşitlilikler ile yardımcı olmaktadır.

Acur Turşusunun Faydaları Nelerdir?

Acur bünyesinde K ve D vitaminleri barındıran kavun alttabanlı bir meyve çeşididir. Vitamin içeriği ile de sağlıklı olan bu meyve, tüketenlere canlılık ve enerji kazandırır. Aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan su oranına da destek olarak bir nevi inhibitör görevi görür. Acur kolay bir şekilde tüketildiğinden turşusu da lezzetli olduğundan, sofralarda sık sık farklı türevlerde görülen bir meyve olarak literatürlerdeki yerini alır. Çubuk acur turşusu siparişi vermek isteyen müşteriler, herhangi bir şehirden firmamız aracılığıyla online turşu siparişleri verebilirler.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.