Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Çubuk acur turşusu

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çubuk acur turşusu

Çubuk acur turşusu

Gerçek Çubuk Acur Turşusu Nerede Yenir?

Çubuk Acur Turşusu özellikle bir yiyenin bir daha yediği ve vazgeçemediği bir turşu türüdür. Kendine has dokusu ve lezzeti ile hemen diğer turşulardan ve bilhassa fabrikasyon ürünlerden ayrılıyor. Taze turşular sayısız sebzelerden, meyvelerden veya temel olarak ve en çok salatalık, acur, domates, biber, karnabahar, sarımsak ve kavun gibi bitkilerden yapılır. Bu taze turşular özellikle çocukların normalde burun kıvırdığı veya asla ağızlarına sürmedikleri birçok sebze ve meyve türünü bayıla bayıla yemesine sebep olur. Taze yapılmış turşuları yemek sadece damak tadı açısından iyi değil aynı zamanda C vitamini, A vitamini, K vitamini, folat ve demir, kalsiyum ve potasyum gibi çok değerli vitamin ve mineralleri de almamızı sağlar. Vitaminler ve mineraller, bizi hastalıklardan koruyan, bağışıklık kazanmamıza, kemikleri güçlendirmemize, görüşümüzü geliştirmemize, kansızlığı iyileştirmeye ve diğer çeşitli sorunlara karşı hayati önem taşıyan mikro besinlerdir.

Çubuk Acur Turşusunun Faydaları

Vücudumuza çeşitli şekillerde yardımcı olabilecek bol miktarda besini olan pek çok turşu vardır. Turşu, özellikle iyi bir antioksidan kaynağı olabilir. Sebzeler veya olgunlaşmamış meyveler pişirilmeden taze saklandığından, bu sebzelerde veya olgunlaşmamış meyvelerde bulunan antioksidanlar olduğu gibi korunur. Antioksidanlar, vücudumuzu serbest radikallerin saldırılarına karşı korumaya yardımcı olan mikro besinlerdir. Serbest radikaller, hücresel metabolizma tarafından üretilen kararsız kimyasallardır. Bu dengesiz kimyasallar hücrelerimizle reaksiyona girerek DNA'mızın dengesiz hale gelmesine ve bu süreçte daha serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Antioksidanları yüksek yiyecekleri tüketerek kendimizi bu radikal saldırılara karşı koruyabiliriz.

Probiyotik bakteriler sindirim sistemimizde bulunan dost bakterilerdir. Bu bakteriler aslında yemeğin sindirilmesinde bize yardımcı olur. Bazen, antibiyotik kullanımı nedeniyle, istilacı bakterilerle birlikte, bu dost bakteriler de öldürülür. Onların sayısındaki düşüş, sirke kullanılmadan yapılan turşu yiyerek çözülebilecek sindirim sorunlarına neden olabilir. Doğal olarak, fermente edilmiş tuz turşuları, sindirim sistemimizdeki sayılarını dolduracak ve sağlığımızı iyileştirecek bu dost bakterilerin büyümesini teşvik eder. Hasega Gıda olarak turşularımızı müşterilerimizin sağlığını düşünerek en yüksek hijyen şartlarında üretiyoruz. Bu sebeple sizin ve ailenizin sağlığı için Çubuk Acur Turşusu bol miktarda tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.