Çubuk Salatalık Turşu
Çubuk Salatalık Turşu
Ülkemize özgü lezzetlerin başında gelen turşu, kış ayları yaklaşırken hazırlanan bir tür yiyecektir. Birçok farklı sebzeden oluşabilmektedir. Özel bir şekilde; sirke ve tuz karışımı ile kap içine konulmaktadır. Çubuk salatalık turşu, Türkiye'de en çok tüketilen ve ilgi gören turşuların başında gelir. İsmini, Ankara'nın Çubuk ilçesinden almaktadır. En iyi çubuk turşusu, salatalık ile elde edilir. Bölgeye özgü olarak yetişen özel salatalıklar sayesinde, harika bir lezzet yakalanır.
Çubuk Salatalık Turşunun Özellikleri Nelerdir?
Çubuk Salatalık Turşusu, oldukça farklı özellikleri ile dikkat çeker. Bunları şöyle özetleyebiliriz;
- Sadece Ankara'nın Çubuk ilçesinde özel olarak yetiştirilen salatalıklardan yapılır.
- Salatalıkların boyları ise genellikle 8 ile 10 cm arasında değişmektedir.
- Üründe sarımsak kullanımı, diğer turşular ile karşılaştırıldığı zaman çok değildir.
- Çubuk salatalık turşusu püf noktaları içinde salatalığın kıtır kıtır olması ilk sırada gelmektedir. Özel teknikler ile üretilen turşu, çok daha rahat bir tüketim imkânı sağlamaktadır.
- Salatalık turşusu nasıl kurulur noktasında bu mükemmel lezzetin; her türlü yemeğin yanında atıştırmalık olarak tercih edilebileceğini belirtmek gerekiyor.
Çubuk Salatalık Turşusunun Faydaları Nelerdir?
- Çubuk ilçesinde yetişen salatalıklardan üretilen turşu, tüketen kişiye sağlık açısından birçok farklı avantaj sağlar.
- Turşu, bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda son derece başarılı bir yiyecektir.
- Her çeşit nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar, bu turşu ile kolay bir şekilde engellenebilmektedir.
- Salatalık turşusu, karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlar.
- Antibiyotik görevi görmektedir.
- Ayrıca kanser gibi bir takım hastalıkların turşu ile engellenmesi söz konusudur.
-
Çubuk Salatalık Turşusunun Üretimi
Çubuk Turşusu Fiyatları farklılık göstermektedir. Online olarak hizmet verdiğimiz sitemiz üzerinden satın alma opsiyonunu kullanarak, ürüne çok kısa bir süre içinde ulaşmanız mümkündür. Çubuk salatalık turşu üretimi, son sistem teknoloji ve klasik yöntemlerin birleştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Üretim öncesinde bölgedeki salatalıkların en uygun ve kaliteli olanları toplanır. Tuz ve sirke kullanımı ise tam ölçüsünde yapılmaktadır. Hijyenik açıdan sorunsuz olan kapların içine koyulan turşu, uzun raf ömrü ile de bilinmektedir.