Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Çubuk Turşu Suyu Hazırlama

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çubuk Turşu Suyu Hazırlama

Çubuk Turşu Suyu Hazırlama

Çubuk Turşu Suyu Hazırlama

Çubuk Turşu suyu hazırlama, Çubuk Turşusu yapmak kadar geleneksel ve hassasiyet isteyen bir işlemdir. Bir turşunun Çubuk turşusu olduğunu gösteren belli başlı aşamalar vardır ve Çubuk turşusu yapmak için bunların yerine getirilmesi gerekir. Çubuk turşusu coğrafi marka olarak tescillenmiş ve bu tescilli markanın nasıl olması gerektiği Çubuk Belediye Başkanlığınca belirtilmiştir.

Gerçek Çubuk Turşusu Suyu Nasıl Hazırlanır?

Turşu ve turşu suyu magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır. Turşu yapımında kullanılan sarımsakta bulunan bir takım flavonid isimli bitkisel kimyasallar, insanların yaşlılık döneminde alzheimer hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde bertaraf etmektedir. Turşu yapımında kullanılan gerek üzüm sirkesi gerekse elma sirkesi pektin adı verilen ve kalbe iyi gelen bir tür biyolojik madde (enzim) içermektedir. Turşu, en yaygın tanımıyla sebze ve meyvelerin belli konsantrasyonda tuz içeren salamura veya kendi öz suları içinde saklanması ve belli bir süre sonra tüketime hazır hale gelmesiyle oluşan bir gıda ürünüdür.

Çubuk turşusu suyu hazırlamak için öncelikle gerçek Çubuk turşusu yapmak gerekir. Gerçek Çubuk turşusu suyu ancak gerçek Çubuk turşusuyla mümkün olabilir. Çubuk turşusu için Çubuk ikliminin kendine has doğasında, kendi havasında ve kendi suyunda yetişmiş sebzelerini kullanmak çok önemlidir. Daha sonra bu meyve sebzelerin en körpeleri özenle seçilir, yıkanır, ayıklanır ve kendi tarifiyle salamura yapılır. Dereotu sapı ve defne yaprağı Çubuk turşusunun kendine has aroması için gereklidir. Seçilen ve ayıklanan ürünler geleneksel Çubuk turşusu dolgu suyu ile salamura edilir.

Çubuk turşusu suyu için gerekli oranlar;

  • Sirke (%2,0),
  • Tuz (%8,4),
  • Su (%89,6)’dan oluşan salamura (dolgu suyu) ilave edilir,
  • Salamura ile dolan fıçılara turşulara hoş kokulu olması ve güzel tat ve aroma vermesi için,
  • Defne yaprağı, acı biber, dereotu sapı ve sarımsak ilave edilerek kapatılmaktadır.

Hasega olarak, geleneksel rahikası ve aromasını alması için 20 gün ila 35 gün kapalı halde beklettiğimiz fıçılarda sizler için Çubuk Turşu suyu hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.