Çubuk Turşusu Al
Çubuk Turşusu Al
Çubuk turşusu almak isteyenlerin sayısı her geçen gün artar. Bunun sebebi doğal olan yollarla, turşunun hatırı sayılır bir intiba kazanmasıdır. Çubuk turşusunun reklamı, bilinen en doğal yöntemlerle gerçekleşti. Turşuyu deneyen insanlar denemeyenlere de önerdiler ve böylece adı duyuldu, turşu toplumda bir yer edindi. Bu nedenle her şehirde çubuk turşusunun nasıl elde edebileceğinin cevaplarını bulmaya çalışan kişilere rastlamak mümkün. Çubuk turşusu patentli bir turşudur. Bu turşuyu isteyen herkes dilediği yerde satamaz. Bunun için belli izinler alınması gerekir. Firmamız, çubuk turşusu satışı gerçekleştirmektedir. Dileyenler, Hasega Gıda ile organik çubuk turşuları satın alarak damaklarını lezzetlendirebilirler.
Turşu Nedir?
Turşu herkesin yıllardır tattığı fakat tam olarak ne olduğunu bilmediği bir yiyecek türüdür. Pek çok farklı ülkede farklı yapılış teknikleri bulunmaktadır. Çoğu Avrupa ülkesinde turşular daha şekerli olarak tüketilir. Bu konuda Türkiye bilinen en eski turşu yöntemini kullanarak başarılı bir lezzet ortaya çıkarır. Turşunun lügatlerde yer ettiği ilk zaman, tahmini olarak insanlığın, yiyecekleri fermente edebileceklerini keşfettikleri zamanla eşdeğerdir. Basit bir kimyasal reaksiyon olan turşu, asit ile yiyeceklerin tepkimeye uğramasıdır. Bu şekilde yiyecekler oldukça uzun bir süre muhafaza edilebilir. Bütün yiyecekler turşu haline dönüşebilir yani fermente olabilir. Karadeniz bölgesinde, hamsi turşusu yapılırken, ege bölgesinde zeytin turşusu yapılır. Turşu ile alakalı bir yiyecek sınırlandırması olduğunu söyleyemeyiz.
Çubuk Turşusu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Bir turşunun kaliteli olup olmadığı elbette en iyi, tadına bakarak anlaşılır. Fakat bir turşunun profesyonel bir tada ulaşması için bir takım püf noktalar vardır. Hasega Gıda’nın kullandığı bu turşu sırlarından bir tanesi, turşuyu az miktarda karabiber tohumu ile tatlandırmaktır. Öte yandan diğer bir püf nokta, turşu kurulan sebze ve meyvelerin bütün halinde küplere doldurulmaması gerektiğidir. Muhakkak sebze ve meyvelerin dış derilerinde bir boşluk açılmalıdır. Ancak bu şekilde tuzlu su derinlere nüfuz edebilir. Bu da turşuda kaliteli bir tat sağlar.
Turşuya Sirke Suyu mu Eklenmelidir Limon Suyu mu?
Yeşilçam’ın renkli filmlerinden biri olan Neşeli Günler filmini izleyenlerin de hatırladığı üzere, iyi bir turşunun limon suyu ile mi sirke suyu ile mi yapılacağı bir tür kararsızlıktır ki, kimse bununla alakalı net bir yanıt veremez. Firmamızın bu konudaki fikri ise daha farklıdır. Sirke, turşuyu daha çok koruyan bir sıvıdır çünkü kendi içinde barındırdığı bakteriler, turşuda mantar oluşmasını engeller fakat aynı zamanda limon, turşuların su içerisinde hemen pörsümemesini sağlar. Bu durumda, limon da sirke de aynı anda turşu küplerinde yer alabilir. Çubuk turşusu almak isteyenler, Hasega Gıda tecrübelerine güvenebilirler.