Çubuk Turşusu Ankara
Çubuk Turşusu Ankara
Çubuk turşusu Ankara’ya özgü bir çeşit sebze ve meyve turşusu olarak karşımıza çıkar. Turşunun kurulduğu meyve ve sebzeler, Ankara’nın çubuk semtinde yetiştiğinden bu turşunun adı Çubuk turşusu olarak geçer. Genel itibariyle turşu, herhangi bir yiyeceğin, tuzlu suda bekletilmesi sonucu laktik asit fermantasyonuna uğramasıdır. Özellikle Türkiye’de oldukça meşhur bir tattır. Hemen hemen her sofrada görülür ve neredeyse her türlü yiyeceğin turşusunu elde etmek mümkündür. Çubuk turşusunun özelliği ise, gerçekten turşular arasında en lezzetlilerden biri olmasıdır. Hasega Gıda, turşu sevenlere, Çubuk turşusu tedariki sağlamaktadır.
Turşu Nasıl Yapılır?
Aslında turşu eski zamanlarda, bir gıdanın uzun bir süre saklanmasını sağlamak adına bulunmuş bir yöntemdir. Insanlar gıdaları konservelemek dışında, tuzlu su içerisinde saklamayı da mantıklı bir koruma yöntemi olarak düşünmüşlerdir. Daha sonra turşu, tat olarak sevilir ve insanlar saklamaktan ziyade, istedikleri için turşu kurarlar. Turşu yapmak için gereken asiti fermente etmek adına, en sağlıklı sonucu veren kap, toprak kaptır. Firmamız da çubuk turşularını toprak ya da cam kaplarda hazırlamaktadır. Şu anda yaygın olarak kullanılan plastik kaplar aslında iyi sonuç vermez. Bunun sebebi plastiğin, bünyesinde daha farklı bakteriler barındırması nedeniyle turşunun yeterli fermantasyona uğrayamamasıdır. Plastik kapta hazırlanan turşu daha çabuk bozulur. Bunun yerine toprak olmasa bile cam kap kullanmak en iyisidir.
Turşuda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Turşu aslında çok basit bir yiyecek türü olarak görülse de, birçok inceliği bulunur. Örneğin bir turşu, belli bir sıcaklık derecesinde bekletilmezse, bu turşu olmaz. Kurulduktan sonra turşu kapları muhakkak 20 dereceden fazla olmayan, karanlık bir bölgede bekletilir. Firmamız, turşu kurarken bu tip ayrıntılara özen gösterir. Özenilmeden kurulan turşular, görüntü itibariyle büyük farklılıklar barındırmasa da, tadıldığı anda farkları anlaşılır. Turşuya koyulan suyun da önemi büyüktür. Ph derecesi 9’un üzerinde olan bazik derecesi yüksek olan içme sularıyla yapılan turşular, rahat fermente olamayacaktır. Bu da turşuda elde edilmek istenen tatmini sağlamaz. Turşunun suyuna eklenmesi gereken limon ya da sirke olabilir. Bu konu çok büyük farklılıklara yol açmaz. Her iki şekilde de turşunun tadı güzel olacaktır. Çubuk turşusu, Ankara’nın gözde turşularından biri haline gelmiştir. Müşteriler, firmamızı ya da firmamızın internet sitesini ziyaret ederek çubuk turşusunu inceleyebilir, tadına bakabilir ve siparişte bulunabilirler.