Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Çubuk Turşusu En İyisi

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çubuk Turşusu En İyisi

Çubuk Turşusu En İyisi

Çubuk Turşusu En İyisi

Evde çubuk turşusu en iyisi kurmak zor olabilmektedir. Bunun için sebze seçimlerinin çok iyi yapılması ve üzerine konulacak sirke, limon suyu ve su gibi şeylerin de çok iyi ayarlanması gerekmektedir. Ayrıca evde turşu yapmak için zamana da ihtiyaç vardır. Günümüzde de birçok insan oldukça yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Bunlardan dolayı da bu çubuk turşuları satın alınabilmektedir. Çubuk turşusu satın almak için de Hasega Gıda bulunmaktadır. Kaliteye oldukça önem veren şirketimiz en iyi turşuyu müşterilerine sunmak için titizlikle çalışmaktadır. Bunun için de ekibimiz alanlarında uzman kişilerden oluşmaktadır.

Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Turşunun çok fazla faydası bulunmaktadır. Bu yüzden turşu yenilmesi sıklıkla tavsiye edilmektedir. Turşular hazır alınabilindiği gibi evde de kurulabilmektedir. Fakat evde kurulacak turşu için dikkat edilmesi gerek bazı noktalar vardır. Bunlardan bir tanesi turşusu kurulacak sebzelerin seçimidir. Alınacak sebzeler kesinlikle taze ve mevsiminde olmalıdır. Bazen insanlar bozulmak üzere olan sebzeleri değerlendirmek için turşu kurma yoluna gidebilmektedir. Ancak bu durum kesinlikle turşunun tadını etkileyecektir.

Turşu yapımında ikinci önemli olan nokta ise turşunun kurulacağı kaptır. Bu kaplar plastik şişeler olabileceği gibi cam kavanozlar da olabilmektedir. Fakat sağlık açısından cam kavanozların kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu kavanozlara sebzelerin yerleştirilmesi de çok önemlidir. Sebzeler aralarında boşluklar olmayacak şekilde yerleştirilmelidir. Bunun için de en iyi yöntem sebzeleri koyduktan sonra üsten bastırmaktadır. Turşular limon suyu ya da sirkeyle yapılabilmektedir.

Tüm malzemeler konduktan sonra tuz ve su eklenerek turşu kurma işlemi tamamlanmaktadır. Koyulacak suyun da içme suyu olması önemlidir. Çeşme suyu ile kurulan turşular çok daha hızlı bir şekilde bozulabilmektedir. Kurulan turşular birkaç hafta bekletilmelidir. Serin yerde bekletilmesi gereken turşular sonrasında da yemeğe hazır hale gelecektir.

Turşu kurmak için bu kadar zahmet çekmek istemeyen ya da bunun için vakit bulmayan kişiler için de satın alınabilecek turşular bulunmaktadır. Fakat her satılan turşu iyi olmayabilmektedir. Bundan dolayı dikkatli seçim yapılmalıdır. Çubuk turşusu en iyisi ise Hasega Gıda’da bulunmaktadır.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.