Çubuk Turşusu Fiyat
Çubuk Turşusu Fiyat
Çubuk turşusu fiyatları, yapıldığı yere ve kilosuna göre değişkenlik göstermektedir. Herhangi bir alışveriş merkezinde de bulunabilen çubuk turşuları, elbette orjinalleriyle kıyaslanmamalıdır. Bu tarz yerlerde satılan turşular gerçek olmayabilir. Turşu fiyatları, kooperatifler tarafından, belirlenir. Yeni düzenlemeye göre çubuk salatalık turşusunun bir kilogramlık fiyatının ne kadar olması gerektiği belirlenmiştir. Elbette, turşu satıcılarının, turşu kurulumunun farklılığı, içinde kullanılan malzemelerinin değişkenliği gibi durumları göz önünde bulundurulduğunda bu fiyat değişecektir. Çubuk turşusu fiyatları belirlemedeki en önemli etken, o seneki mevsim koşullarının nasıl seyrettiği ile alakalıdır. Bilindiği üzere salatalık, ılık iklim sebzesidir eğer üşüme yaparsa, o seneki mahsulden verim alınmaz bu da salatalığın dolayısı ile de turşunun fiyatını artırır. Bu konuda ne firmamızın ne de sebze ve meyve kooperatiflerinin yapabileceği pek fazla bir durum yoktur. Kooperatif tarafından belirlenen diğer turşuların kilogram fiyatları ise, farklı şekillerde seyreder.
Çubuk Turşusunun Özellikleri Nelerdir?
Bilindiği üzere çubuk turşusu, patenti alınmış bir markadır. Bu durum, yerelde çok güzel üretimler yapılabileceğinin bir göstergesidir. Fakat eğer bir tohumun patenti alınmazsa, yetiştirilen o ürün bölgesel olmayacaktır. Çubuk turşusu, patenti alındığından dolayı artık Çubuk yöresine aittir ve farklı bölgelerde üretilmesi ya da satılması için izin gerekecektir. Hasega Gıda, yetiştirdiği organik sebzeler ile turşu kurar. Çubuk turşusu yalnızca salatalıktan ibaret değildir. Organik olarak yetiştirilen, biberiye, patlıcan, kelek, fasülye, havuç, sivri biber, lahana gibi sebzeler de firmamız tarafından mevsimsel olarak müşterilerin sofralarına ulaştırılır.
Çubuk Turşusu Yaparken Nasıl Bir Yöntem İzlenmektedir?
Çubuk turşusu yapımı için normalden daha özel bir yöntem izlenir. Öncelikli olarak elbette sebzelerin temizlenmesi gerekir ki temizlik bir ön koşuldur. Bu nedenle büyük kaplarda, sebzeler ve meyveler yıkanır, bir sonraki aşama, ayıklama kısmıdır. Lahana, pancar gibi sebzeler ayıklanır. Salatalıklar ise büyüklüklerine istinaden kategorilere ayrılır. Sebzelerin temizlik işlemleri sonlandırıldığında, büyük toprak kaplara ya da tenekelere yerleştirilir. Firmamız turşu yapımında plastik kullanmaz. Gereken sirke ve tuz eklemeleri yapıldıktan sonra ek olarak güzel aroma verecek yapraklar da turşu küplerine eklenir. Kaliteli bir turşu elde etmek adına firmamızca belirlenen süre boyunca turşu küpleri açılmadan bekler. En sonunda nihayet turşular, müşterilerin lezzetine sunulmak üzere hazır hale getirilir. Çubuk turşusu fiyat ve kalite arasındaki orantının dengeli olduğunu tadan herkes fark edecektir.