Çubuk Turşusu Satın Alabilmek İçin Ne Yapmalıyım
Çubuk Turşusu Satın Alabilmek İçin Ne Yapmalıyım?
Türkiye’nin dört bir tarafından meşhur olan Ankara çubuk turşu evde yapılabilmektedir. Turşu sağlık için oldukça yararlı olmasından dolayı birçok kişinin yemek listesinde bulunmaktadır. Bu turşunun en önemli faydalarından bir tanesi doğal bir antibiyotik görevi görmesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi bulunan turşu soğuk algınlığının neden olduğu hastalıkların önüne geçmektedir.
Turşunun bir diğer faydası ise kalp damar sağlığının korunmasına yardım olmasıdır. Beslenme uzmanları turşunun pek çok yararlı bakteri bulundurduğunu ve bu bakterilerinde bağırsak florasını düzenleyerek kalp hastalıklarını önlediğini belirtmektedir. Turşunun içindeki sebzelerin antioksidan olmasından dolayı da turşu kansere karşı vücudu korumaktadır.
Tüm bu nedenlerden dolayı uzmanlar tarafından turşu tüketimi desteklenmektedir. Düzenli tüketilen turşular vücuda sağlık açısından çok fazla yarar sağlamaktadır.
Çubuk Turşu Hazırlamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Evde çubuk turşusu yapılmak isteniyorsa yapım aşamasında bazı şeyler dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi sebzelerin seçimidir. Çubuk turşundaki sebzeler Çubuk’ta doğal kuyu suyu ile sulanarak yetiştirilen sebzelerdir. Bu da sebzelere ayrı bir lezzet vermektedir. Bundan dolayı imkanı olan kişiler sebzelerini Çubuk’tan almalıdır. Sebzelerin alınmasının ardından kap seçimine geçilmektedir. Turşunun kurulacağı kap da önemlidir. Birçok kişi turşu için plastik bidonları kullanabilmektedir. Fakat sağlık açısından en iyisi cam kavanozlardır.
Sebzelerini ve kaplarını alan kişiler turşu kurma aşamasına geçebilmektedir. Salatalık turşusu kurulacaksa eğer yapılması gereken şey salatalıkların kaplara konulmadan önce çatal yardımıyla delinmesidir. Bu delme işlemi salatalığın çürümesini önlemektedir bundan dolayı da çok önemlidir. Daha sonrasında sebzeler kaba dizilmelidir. Bu dizme işlemi de özenle yapılmalıdır. Sebzelere aralarında boşluklar kalmayacak şekilde kaba yerleştirilmelidir.
Turşuya lezzet vermesi için genelde sarımsak da konmaktadır. Tüm sebzelerin kaba konulmasının ardından limon, sirke ve tuzlu su kavanoza eklenerek turşu yapım işlemi tamamlanmaktadır. Ağzı kapalı şekilde 25-30 gün boyunca bekletilen turşular daha sonrasında yemeğe hazırdır.
Turşuyu evde yapma imkanı olmayan kişiler için de ev yapımı çubuk turşuları satılmaktadır. Ankara çubuk turşu satın alabilmek için de güvenle tercih edilebilecek adreslerden bir tanesi Hasega Gıda şirketidir.