Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

Çubuk Turşusu Yapımı

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Çubuk Turşusu Yapımı

Çubuk Turşusu Yapımı

Çubuk Turşusu Yapımı

Çubuk turşusu yapımında farklı bir özen gerekir. Bunun nedeni artık turşunun bir marka haline gelmiş olmasıdır. Öyle ki Ankara ilinde Çubuk turşusu için düzenlenen festivaller olmaktadır. Turşunun asıl lezzeti, yapımında kullanılan malzemelerin kaliteli olmasından ileri gelir. Çubuk bölgesinde, patenti alınmış tohumlardan üretilen bu sebze ve meyveler organiktir. Herkesin bildiği üzere gerçek bir sebze, meyvenin tadı diğer, serada ya da hormonlu yetişen, ithal olan başka sebze, meyvelerden farklı olmaktadır. Bu tarz turşuların yapımı da elbette ek bir çaba gerektirir aksi takdirde, turşu istenilen lezzette olmayacaktır. Firmamızın turşu kurarken izlediği adımlar ise şu şekildedir;

  • Turşu için gereken meyve ve sebzeler, özenle yıkanır,
  • Ayıklanması gereken yapraklı sebzeler ayıklanır,
  • Turşu yapımında kullanılacak sebzeler, kaplara doldurulur,
  • Kaplara sirke ya da limon suyu, tuzlu salamura suyu eklenir,
  • Sarımsak, defne yaprağı ya da farklı bitkiler duruma göre eklenir,
  • Belli bir derece sıcaklıkta ve karanlıkta turşu küpleri bekletilir,
  • Turşu küpleri belli bir zaman geçince açılır ve hazır hale gelir.

Hasega Gıda turşuyu yaparken özel bir çaba harcar. Çubuk turşusu artık adından oldukça söz edilen, hemen herkesin bildiği ve çok beğendiği bir turşu çeşidi haline gelmiştir. Bu noktada turşu üreticisi olan firmamız da bu ismin hakkını vermek adına gereken gayreti göstermektedir.

Çubuk Turşusunu Muhafaza Ederken Nelere Dikkat Edilir?

Turşu satın alan müşteriler, turşuları firmamızın tavsiye ettiği şekillerde muhafaza etmelidirler. Aksi takdirde turşu suyunun üzerinde çeşitli mikroorganizmalar yetişebilir. Bir turşu kabında var olan tuzlu su miktarı, içerisindeki turşu miktarı ile eşit olmalıdır. Yani turşuları tükettikçe kabın içerisindeki su miktarı da azaltılmalıdır yani süzülmelidir. Turşu suyu oldukça faydalıdır bu nedenle dökmek yerine içilmesi tavsiye edilir. Bağırsakları temizler ve sindirimi kolaylaştırır. Turşu kapları buzdolaplarında da oda sıcaklıklarında da muhafaza edilebilir. Bu, turşunun çeşidine göre değişiklik gösterir. Satın alınan turşu kabı çok büyükse, varsa daha küçük toprak kaplara, yoksa yine küçük cam kaplara, turşu bölünerek daha uzun ömürlü bir koruma yöntemi sağlanır. Çubuk turşusu yapımında firmamız hassas davranmakta, bu nedenle turşuların muhafaza edilme süresi de oldukça uzun olmaktadır.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.