Tel
+90 312 419 05 51/ +90 312 419 05 52
Adres
Öz Ankara Gıda Toptancılar Sitesi 8. Blok No: 252 Macunköy Yenimalle/ANKARA
Facebookinstagram

En Güzel Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
En Güzel Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

En Güzel Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

 

En Güzel Lahana Turs¸usu Nasıl Yapılır

 

Enfes lahana turşusu tarifi ile birkaç saat içerisinde hazırlıkların tamamlanması mümkün olacaktır. Bu anlamda önce gerekli malzemeleri almanız ve devamında tarifi uygulamanız gereklidir. İsteğe bağlı olarak sirkeli ya da sirkesiz lahana turşusu nasıl yapılır göz atılabilir. Ancak en güzel turşu yapımına yönelik genelde sirke kullanımlarına yer verilir. Bunun için önce malzemelerden söz etmek gerekirse;

 

   {C}1 tane lahana ve 6 tane havuç gerekiyor.

   {C}1 diş sarımsak ile 1 avuş kadar nohut temin edilmelidir.

   {C}2 yemek kaşığı kaya tuzu ile 2 tatlı kaşığı toz şeker bulundurmalısınız.

   {C}1 su bardağı kadar da üzüm sirkesi ile tarife geçilebilir.

 

En Kolay Lahana Turşusu Tarifi

 

Kolay lahana turşusu tarifi için yukarıda belirttiğimiz malzemeleri temin etmeniz gerekmekte. Hemen arkasından da lahanaları yıkayıp kesmekle işe başlayabilirsiniz. Tuzla iyive ovalayıp yumuşatmaya özen göstermelisiniz. Neticesinde sarımsağı ve havuçları soyun. Geniş bir bidon içerisinde bir avuç kadar nohut atmalısınız. Arkasından da sarımsakların yarısı eklemeniz ve lahanayı dökmeniz gerekmekte. İyice bastırın ve havuçları da dizmeye başlayın.

 

Lahanın en üstüne elinizde kalan diğer sarımsakları da eklemeniz gerekiyor. İsteğe bağlı olarak üzerine yeniden havuç keserek yerleştirebilirsiniz. Tüm malzemelerin bidona doldurulması halinde suyun hazırlıklarına geçilir. Tuz, sirke ve şeker ilave ederek kavanoz içerisine suyu ekleyin, Devamında bidon içerisine suyu dökün ve lahanaların üzerine geçmesini sağlayın. En güzel lahana turşusu nasıl yapılır merak edenler bu aşamaları takip etmelidir.

 

Lahana Turşusu Saklama ve Bekleme

 

En güzel lahana turşusu nasıl yapılır sorularına yönelik malzemeler ve tarif gösterilir. Bunların arkasından da bekletmeye yönelik tüyolar göz önünde bulundurulmalıdır. Şöyle ki güneş almayan bir yerde bekletilmesi gerekmekte. Ağzını iyice kapattığınız bidonu, serin bir yerde muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Yaklaşık olarak 15 gün kadar bekletmeniz yeterlidir. Bu şekilde enfes tadı ile lahana turşusu hazır olacaktır. Yine tüketimlerinin arkasından da bidonu serin yerde tutmaya özen göstermeniz gerekiyor. Aksi taktirde bozulması söz konusudur. Bozulmaması ve uzun süre tüketimine yer vermek isteyenler, hava almayacak şekilde ağızını kapatıp, serin alanlarda saklamalıdır.

 

23 51
© HaSeGa. 2018 tüm hakları saklıdır.